Home » D:News » Hanuri in mai multe tari europene pentru promovarea zonelor rurale

Hanuri in mai multe tari europene pentru promovarea zonelor rurale

Hanuri in mai multe tari europene pentru promovarea zonelor rurale
Publicat: 20.03.2008
Regiunea italiana Abruzzo si judetul Suceava vor realiza, in comun, proiectul "Hanurile Europei Rurale" ce prevede constructia unor hanuri in mai multe tari europene in care sa fie promovate produse specifice acestor regiuni, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mirza.

Mirza a spus, intr-o conferinta de presa, ca Abruzzo si Suceava colaboreaza pentru realizarea unui proiect in valoare de 1,8 milioane de euro, care presupune construirea a minim trei hanuri in Europa, in Italia, Elvetia si Franta, dar ca se studiaza posibilitatea construirii unui astfel de han in Bucuresti si a unuia in judetul Suceava.
Presedintele CJ Suceava a aratat ca proiectul are ca obiectiv general promovarea zonei rurale prin produse specifice si oferte turistice, in cadrul unei retele proprii de hanuri care vor functiona "ca adevarate ambasade ale lumii rurale".
Initiatorul proiectului este Grupul de Actiune Local (GAL) Marsica din Abruzzo, urmand ca Suceava sa fie partener alaturi de alte GAL din Italia, Elvetia si Franta, care urmeaza sa construiasca si sa administreze aceste hanuri internationale unde vor fi promovati partenerii din proiect, firme din zonele respective si vor fi activate marci teritoriale si regionale.
GAL Marsica din Abruzzo a facut demersuri pentru deschiderea unui asemenea han si in Bucuresti, a spus Mirza. El a adaugat ca participarea judetului Suceava in acest proiect presupune promovarea ofertei rurale specifice Bucovinei prin hanurile din Italia, Elvetia, Franta, dar si prin cel care ar urma sa fie construit in Bucuresti si cel care se va amenaja in Suceava.
El a mai spus ca acest han din Suceava urmeaza sa fie realizat si administrat din fonduri europene accesate prin PNDR 2007-2013, Axa Leader-Cooperare transnationala, de un GAL care functioneaza in judet.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase